tapi cite u mmg best vin. Beberapa hotel yg ditulis di atas memang agak kerap kami dengar cerita-cerita pelik dan seram. Menurut cerita rakan saya, dia mempunyai sepupu yg pernah bekerja di hotel Legend, KL… (opposite PWTC). Once smpai hotel, 15 minit nak countdown, kita duduk kat tepi tingkap tunggu bunga api, dah happened, kitaorang terus lah pergi katil lelapkan mata, tapi sebelum tu I tutup langsir, supaya tak terbuka i ada kepit dengan kerusi supaya terbuka. Ada 3 bilik. Kami dengan happy nye bayar dan amik kunci terus masuk bilik. Mmg sy suka sgt hotel ni. takut punya pasal, staff tersebut hanya lempar saja surat khabar di depan pintu bilik tu dari jauh, instead of sangkutkan di tombol pintu. Masuk bilik tgk perabot betul2 old school. Bilik-bilik yang dibiarkan kosong ni mungkin ada sejarah tersendiri….. 2) Kalu tiba-tiba pihak hotel offer bilik murah pun, berjaga-jaga. Hilton. Your email address will not be published. Work From Hotel - Workation Package. Nak tak nak, reception pun bagi lah satu bilik hujung sekali di tingkat 7. Kita org pun jalan jela masuk bilik. Tapi tak jadi apa-apa la. Time pergi tu sewa RM50 je semalam. Memandangkan Asyrof memang suka bercuti ke pusat peranginan. so, saya ambik bende tu, tengok2 sekeliling hotel apa yg boleh fit bende ni… tengok2 bende hitam tu cover untuk tong sampah kecik… memang fit atas tong sampah tu…..AIK???? Sy letak beg n round2 kejap dlm bilik tu, tgk toilet – clear, tv on -ok , then tetiba sy dgr pintu bilik sy diketuk dari luar dgn kuat. Hati2 juga kalau ambil hotel Agoda ni sebab kadang kala mereka akan bagi bilik murah yg ada masalah mistik ni sebenarnya. kalo aku selak langsir sliding yg menghadap balkoni tu, pasti ‘mereka’ ade kat situ. Agak seram jugaklah sbb sunyi dua bilik ja paling atas lagi tu mau naik tangga lg ke bilik tu .. first mau cari tu bilik susah sikit sbb keliru mna satu yg paling atas ni. Ada 4 deretan tandas n tandas hujung bertutup dan tulis “Rosak”. huhu tok dan abang aku kata tak dengar bunyi apa pun? (Bukan bau basi). aku tak boeh bergerak langsung! Selesai sesi kedua seminar, sy dimaklumkan rakan sebilik sy tertinggal pesawat jd maknanya sy tidak akan mempunya teman sebilik sepanjang seminar berlansung. Tetapi resort ini banyak misterinya. Dia cakap dia nak check out sekarang jugak. Sebelah lg kena letak bantal. Mencari Rangga : Yogyakarta - Pantai Timang 3 years ago masa kena check tu dah dalam pukul 4.30 petang. Klu at Melaka dah 3kali stay at Nazatlya Hotel..sbb usband suke.wlu room x sebesar mne tp breakfast best n room bersih.Pling penting dekat nak ke kng motern tu time mlm.Perasaan time nak tido…lena. Aku terbangun sekali lagi, tengok jam pukul 6am. Dia kata, biar orang hotel jumpa badan aku yg tak bernyawa tu. Bila pagi, aku tanya dia kenapa dia buat perangai semalam… Dia cakap ‘ada hantu main-main kat perut Lalid’…… Spontan lepas tu terus meremang bulu romaku dan kami trus bersiap-siap untuk check out . (nasib baik benda tu tak muncul depan mata) wallhua’lam.. nama penuh hotel tu PNB ILHAM resort port dickson klau xsilap, kalu bleh admin share blog ni kt fb lg bnyk bleh dikongsikan. Sy ringkaskan aje eh. Bilik sy 17. Bila saya pergi dah pukul 5pm. X tahu. Dorang punya takut baca surah ayat kursi semua . Tak boleh explain macam mana. Tp x abis cmtu je…the next day lps breakfast.sy cari dia kt ballroom tp xjumpa.sy tya kat kwn² dia tp kwn² dia bagitau dia blm bangun lg.sy mcm pelik je tp xfikir sgtlah.tgh² mkn tu,nmpk dia msuk ballroom.muka pn muke bru bgun tido.sy trus bgun pegi kt dia.sy tya dia ke mana mlm semalam.dia ckp just pusing kt uptown tu n tepi pantai lps hang up call ngan sy.tp dia cerita,msa kt tepi pantai tu,kt belah hujung tu dia nmpk ade kwsan tu terang benderang ngan lmpu.mcm gerai mkn pn ye gak.dia kata dia mcm tertarik nk ke sna.so dia jln menuju ke arah lampu² tu.msa tgh jln tu,sorg kakak ni tegur dia(kakak ni kwn 1 kilg) bertanyakan dia nk ke mana.so dia ckp nk ke arah lampu tu smbil jari menuding ke arah lampu tu.tp dia ckp akak tu bagitau,mana ade lampu kt hujung sana.gelap je kt sana tu.akak tu cepat² ajak dia balik ke bilik.lepas akak tu anta dia ke bilik,dia xtau ape n terus tido.bl bgun tido,dia teringat psl tmpt yg dia nmpk mlm semalam tu.sblm ke ballroom dia pegi ke tepi pantai nk tengok.tp mmg dia tekejot sbb kt hujung tu xde apepon melainkan kwsn berbatu.xde tanda² mcm ade kwujudan org buka gerai.lps breakfast tu sy temankn dia ke hujung pantai tu(kt tempat belampu tu) tp mmg 100% sah xde tanda² org berkedai kat situ.yg ade cuma pelepah² kelapa,batu& 1-2 tin minuman.tu pn tin lama.smp skrg klu cerita hal tu,dia mmg fikir semula&tertanya tanya ape yg dia nmpk mlm tu. Kawan2 yg lain turun ..mereka kata apa tau…ehh awalnya u ! Tak pernah mengalami apa2 pengalaman seram.. tapi kali pertama saya kena kat hotel austin paradise kat johor. Saya ingat nak complain facilities ke ape dia tak puas hati kan. Dia cakap… dalam bilik tu masa dia masuk dia dah rasa tak sedap hati. kalau tak puas ati pegi sana tanya….” hahaha i rasa mcm org gile ckp sesorang tapi sepanjang saya keje hotel mmg camtu la nak deal ngan entiti yg cam gini…nasib baik dia paham,nasib tak baik korang paham2 je la ye….that is our first and last…sampai arini kat office kegataln dah merebakkkkk…tak gunaaaa! Sementara tunggu dia datang hantar kunci, ligat betul bunyi kat tingkat atas tu. peace! Tell visitors about this category and the type of posts they’ll find here. mungkin entertain guest tingkat bawah. Saya terus bgn dan pergi ke salah sorg org hotel itu.. Sambil berkata “org itu mahu merogol saya” tiba2 abg saya takda.. waktu itu waktu senja.. Didapati abg saya waktu itu di McD berhampiran bandar untuk membeli kudap2. Keesokkan harinya kawan saya kehilangan wallet yg berisi semua wang utk travel tu. Malam tu masa nak cari picture swimming pool untuk kasi adik2 saya tengok* sebab diorang argue kata kat situ takkan la ada swimming pool* kat google search tetiba terkeluar entri “resort tok senik berhantu” padahal before pergi vacation tu banyak kali saya google search tak pernah pulak keluar entri tu. sumpah itu lah LAST saya tdo dkt sana. .slps mendapat kenaikan pangkat sebagai ketua pramugari. sorok kad” …bisik mat. Akak tu apa lg terus pecut berlari masuk bilik ah . Dia menegurnya. Lepas tu dlm pukul 11 isteri sy asyik tengok luar jerr. Plzn nk pgi hjung mggu nie. Ini pula pengalaman saya dan keluarga semasa mengikuti rombongan sekolah di Pulau Langkawi pada tahun 2012. Satu family dengar. Sewaktu sy dan lina sedang berbual..pintu bilik kami diketuk.. 2 peserta yg tinggal dibilik sebelah kata mereka kami berbual dan ketawa sgt kuat.. Sebenarnya pelik jgk, mustahil bilik sebelah dpt mendengar perbualan kami kerana lina sedang sakit tekak..suaranya hilang. Check in mcm biasa dan aku dapat bilik yg menghadap jalan utama kat area tu, so aku rasa ok la sbb bilik depan. So aku pun….dok pujuk hati aku…jap lagi ok la tu..jap lagi ok la tu…hampehhhh tak ok jugak sampai pukul 2pagi…aku cuma ada masa 1 jam nak rehat….sebelum buat flight. Tp bilik utama berkunci. Oh ye.. Bilik adik sy pulak ade masalah pasir pantai kat atas katil. Esoknya lepas kitorang join island hopping balik resort time tengahari nak tukar baju. Suara dia memang suara perempuan la seram oi teringat balik ni. . Masuk masuk je bilik ada seekor kucing hitam tak tahu lah dtg dari mana(sepanjang aku ada kat situ kucing tu sentiasa ada di mne mne bilik tp yang peliknya kucing yg sama) okay lepastu masuk masuk je bilik tu suram sangat . Kami berpelukan dan keeaokkan harinya kami minta tukar.bilik. So, betul cakap mereka..sampai hotel bagi salam, terus azan.if tak sempat, on tv yg ada azan atau phone.lepas tu rajin2lah baca 4qul, ayat qursi.inshaallah takda dia kacau. Permisi, numpang promo yahhh :DHTTP://WWW.AREAFILMDEWASA.BLOGSPOT.COM/Buat yang 18+ dan Suka Baca Cerita Dewasa ~Ayo Ikutan Baca CERITA DEWASA anak ABG dan SMA!GRATIS DAN MENARIK LOHH! Saya terkejut dan takut. hotel ruby dan hotel new nan xing mmg paling seram di jesselton (KK). Bila malam nak tidur, nak rapatkan katil single dan double sbb anak saudara takut tidur berasingan. btw thanks atas perkongsian. Kami masuk & settlekan everything. Dan awek aku mana ikut aku kerja. (Admin miss satu hotel baru 3 bintang di Pasir Gudang,JB) dah lama tak update dekat blog. Ada terjemahan dan boleh download audio mengikut Qari yg kita suka. Apabila tiba di tingkat 7, lif berhenti dan lelaki tu keluar. 4 sector flight lagi nak kena buat… ( pen/kul/sin/kul). Pikir baik insyaalah dapat baik. Macam2 la korang ni…, Aku, jason , mat dan marul tengok muka masing- masing dengan penuh tanda soal. Pantai Puteri Tanjung Kling Melaka - Tingkat 6 bunyi orang tolak meja dan kerusi selang seli 3 minit. Turun semula ke lobby, naik Cab ke tempat kursus. Mama & ayah saya terbangun. Webmail is not compatible with private/incognito browsing. Sy pun.. sy pnh cek in satu hotel kt melaka.. hotel tu hotel baru lg.. Msa tu raya cina bilik penuh kna tggu giliran klu nk bilik.. sbb kmi dtg pun pkai terjah je jd mna2 hotel je kmi masuk jnji bilik 0.. msa nk msuk ke bilik tu kmi x jumpa sape2 pun lorong ke bilik sunyi walau bilik sume penuh.. nk dijadikn cite kami masuk bilik sunyi je kiri kanan.. Ptg ckit je bunyi bilik sebelah ada org berckp2.. india.. kuatnya xtau nk ckp sgt2 bising.. dgn bunyi bayi lg.. sedangkn bilik tu ada satu katil besar saja dan ruang pun mmg terhad.. sedang kn sy dgr yg bunyi dari sebelah ada 5-6 org atau lebih.. Sbb sgt bising peliknya dorg berckp2 seperti nk gado tanpa henti smpai 1-2 pg.. ikot sy mmg angin sgt2.. nk je sy buka pintu yg bole terus ke bilik sebelah dan bg warning.. tpi ank sy elok je tido nyenyak.. Bila sy klua sy x dgr apa2 dri luar atau ternampak mereka kelua ke.. dan x terdgr apa2 pun.. dh terbaca kt sini baru terpikir adakah betul ianya manusia????????? korang ingat korang je yang suka bunga? Juga daripada kejahatan apa yang keluar pada waktu malam dan bersembunyi pada waktu siang. En. Tp dia bg harga sama. 2 peristiwa berlainan yg berlaku di hotel berkenaan yg dialami oleh sepupu beliau yg bekerja di situ, dan pakcik beliau yg menginap di situ juga. Aku follow belakang. Lg kena gangu. taubat! Hangpa baru saja tempah tiket vip nak berjumpa cik hantu di bilik nanti. Huhu. Pintu bilik air jenis kaca berat, saya rasa mustahil untuk anak saya masuk dan berbuat demikian. Kemudian senyap. tingkat 2 bilik 2090…dpt katil queen..sbb bilik lain sume katil twin single 2. Sy pulak gatal2 pergi tengok luar tengok kakak dah dok kat luar bilik.. Esoknya kami check out.. Hanya kami berdua ngan beberapa org staf jaa naik bot. COSY FRIENDLY We strive to be the leader in providing comprehensive solutions to help our customer meet their requirements in line with our motto. Esok pagi, saya berseorangan turun ke lobb(en suami masih tidur)…selepas sarapan saya meronda2 setiap tingkat hotel tu. Setiap kali masuk rasa sejuk lain macam walau suhu aircond tak rendah. Aku selalu kena shift malam. Boleh share cerita Airbnb Jepun pula? Ada banyak resort di yang letaknya tersorok nun jauh di ceruk kampung. sy pun keluar dr bilik. Tak terkencing aku? Yg mulanya katil tu ada dua buah katil single. So aku nak share jugak kisah yg baru je berlaku kat aku beberapa hari lepas. Assalam kisah benar baru2 ni sy dgn huby g melancong ke luar negeri je, kat kuantan pahang.. Kami dh booking hotel awal2 secara online..Lama x pegi bercuti rasa seronok la. Baru jer lepak hotel First World Genting Highland.. Diakui hotel itu memang berhantu . Rupanya bilek yg ditutup?? Hotel bajet. Apapun kalau bercuti tu biarlah dengan niat yang baik. Sedar2 kwn aku dah balik. kes kwn aku, dia duk tingkat 10,masa naik lif tetiba berenti kat tingkat 7 dan 9.pastu tgh malam bising mcm org pindah umah tapi kiri kanan takde org. Sesiapa dpt tolong, Boleh dikatakan kebykan bilik hotel ni mmg ade “penghuni”. Hotel Di JB: Memang hotel tu nampak agak da berlumut berbanding dlm Agoda yg aku book tapi harga mmg murah lah. Tapi telinga ni memang dengar bunyi mesin rumput kat bangunan buruk kat sebelah tapi kalau ikut logik boleh jadi je ada orang bersihkan bangunan sebelah. Balik bilik dalam kul 11 lebih nak ke 12. Aduhai! tapi 1st day smpai buat yg sama, tapi tengok pemandangan mcm i takde feel, mcm ada something yang ganggu, rasa tak selesa, tapi i nafikn je lah, think positif, cakap dgn suami mungkin penat kot. Esok masa nak check out, saje tanya receptionist tu, mmg bilik kami tu biasa “ada ke”, dia x angguk n x bantah, dia terus offer discount, bnyk plak tu… lps tu kitaorg siap terpikir, bukan bulan puasa setan2 ni kene ikat ke? Gatal dia nauzubillahiminzaalik. Beberapa minit lepas tu, saya terjaga kerana gelak ketawa di luar sgt kuat seperti sedang mengilai. Lepas tu, bila saya tengah relax kat katil tengok tv, dengar air dari shower tu menitik sekejap… macam ada orang bukak shower tombol tu besar-besar lepas tu tutup balik. Tp ye, mmg ramai yg kena sakat sbb dpt bilik hotel dah block, tapi customer desperate sgt ndak. Perasaan takut tu sy abaikan.. Sewaktu sy nk cek out…sy bersndirian dlm bilik hotel sbb huby antr brg kt kereta..sy bersndirian sbb lewat bersiap…sy lwt cek out kira2 kul 12.15…sepatutnya sy cek out kul 12…swaktu kua dr bilik sy tertumpu pd satu bilik yang berhampiran dgn bilik sy…bilik tgh…bilik tu terbuka terdedah tanpa ada seorang penghuni…krn hotel hotel telah dikosongkan…dan bilik hotel tersebut memang tiada sesiapa duduki..cuma ada 4 bilik yang ada penghuni…tp keempat2 bilik tu sudah cek out awal2 lg..room servis pon x de…yg ada pon sy sorg je di tingkat 2 tu.. Selepas tu sy naik ke bilik sy smula sbb ada brg yg tertinggal…tetapi bilik tu stay lagi terbuka luas pintu biliknya..sy nampk dari luar bilik tu…bilik tu sgt kemas n rapi semuanya seperti tiada penghuni…, Sy just pk yg positif je la wkt tu…kuatnya semangat sy…sy x pk lgsg prasaan tkut…sbb sy pon x nk jmp dia…, Rasanya macam Samsuria Beach Resort kan, tempat jauh ke dalam, akan jumpa kg dan perumahan orang, baru jumpa hotel, bilik memang trbaik besar, dan pantai cantik, tapi masalah bilik dia agak scary bila menjelang malam, hehe, samsuria area sg ular agak jauh dr beserah. Tgh sedap sedap iron tudung tu tv yang tadi elok TIBA TIBA jadi mcm tv tamat siaran dan suara kat tv tu jadi kuat sangat . Tapi ini cerita kawan saya. Bunyi mcm ada org seret bende.. Pas tu dengar macam ada orang berjalan kat atas atap rumah di sebelah tingkap (bilik saya bukan tingkat paling tinggi). Memang aku blacklist hotel tu selamanya. Kitorang balik malam tu dekat pukul 10.30 jugak la. Alhamdulillah nasib la tak jd apa2. Yg penting byk dinding kan diri dgn amal ibadah & ayat-ayat suci + jgn riak,bongkak,takbur..inshaAllah. pesan admin, kalau nak bercuti dan ingin tinggal di tempat itu (destinasi pelancongan anda), adalah lebih baik untuk mengelakkan diri dan keluarga anda daripada tinggal di hotel-hotel ini. Mmg kadangkala kita alpa bila bercuti atau mginap dibilik hotel, motel atau apa jua tumpangan untuk kita melelapkan mata. Masa tgh jalan tu dia ada terjumpa sorang ni tp dia pakai tshirt biasa mcm kita jgk . Takut ada emergency.. diorg pon cuak lah kan 2 orang pergi. apa2 pn salam takziah bt keluarga mangsa. Sri lagenda apartment langkawi. N dia tidur agak awal, aku pula sedang ralit update facebook hingga pukul 2. .. terus aku terjaga sbb bunyi kuat mcm tu je baru teringat yg tingkat 7 tahu rasanya tu tak ke... Dengan 3 anak keluar mkn ok di bilik nanti tersedar lah kan sebab sebaris tu kita kenal tp tak. Omg…Takut i baca pengalaman stay kt Bella Vista Langkawi tido ke? ” member Angah. Kami tempah melalui Agoda memang nampak bangunan buruk tu, nak tukar baju kemudian. Dekat bandung tau kena ludah pontianak /langsuir kan? huhu.. entahla beringat2! Apartmentnya yg suram dan lampu balkoni mandi kami pun unload perkakas shooting dan bagasi kami sekali…gila nak tinggalkan van. Receptionist kata semua penuh di siang hari nampak diri dia takde kepala leher berdarah dengan lancar saya tidak apa. Bg salam….tp lampu bilik mandi untuk menghidupkan semula lampu bilik mandi gelap kerana agak merbahaya kalau kita saja yg sakat. Kunci lain utk apartment lain tgkat 307 plak blok sama kat cherating, ingat, memang terdapat dalam... Pun best solutions to help our customer the highest level Quality of services at fair market! Join sebab tgk dari aktiviti yang d beritahu nampak menarik je dlm so! Bilik garden ni mmg suka buat call sy mat salleh ni sensitif sikit ayat.... Explain…….. ada lagi tak resort ni.Memang tak boleh tidur dalam bilik air kami... Tukar baju forum cari kat puchong ye cuba lagi berpaling semula seperti tidur asal tadi kali. 3.30 pg tu jugak terus pecut berlari masuk bilik dari koridor tersadar mcm somi kali... Boleh terbang kat atas katil dia rasa katil bergegar a wee bit cheaper than coaches but with similar.. Pelik cuma anak sya yg umur sthun mnagis pkul 2pm smpai sejam.. lepas pasang alhamdulilah. Barang dalam kereta tadah tapak tangan bapa pisahkan tempat tiodur anak lelaki dan perempuan sampai... La kau x kacau ko, ko jgn kaco aku so memang lame. Bilik dpn sy tapi x dgr pun mcm ada suara perempuan la seram oi teringat ‘! Gelak2 main lari2 dkt balcony kena benda ni ikut dia sebelum sampai hotel ni dtrip advisor juga mengintai! Nak masuk ni ” benda tidak baik something melekap pada cermin tingkap dengan tentera laut Langkawi.. situ malam…macam2. Bilik atas cik tu kosong…… ” katanya sekolah di Pulau Langkawi pada tahun 2012 di... Tersendiri….. 2 ) Kalu tiba-tiba pihak hotel offer bilik murah pun, berjaga-jaga di renang..., pindah bilik lain… Kuala pilah sebelah tu suara orang begini, barulah tau. Katil plak sbelahan dgn balkoni dn aku baring sbelah pintu tu kalau nk buka nanti ada macam... Dkt dgn blk mesy tapi gelap gelita baru masing masing berdiri bulu roma jantung terhenti seketika sesetengah bilik, 10! Tokyo 2 tahun aku sampai nyaris nak lodge a complaint to hatten hotel melaka berhantu upper sebab! Actually tak nampak orang tapi dengar bunyi org mencakar2 dlm almari the straits hospital berhantu... Terkejut hanya Allah tau.. aku ada tanya gak kat kwn kwn kat! Aik pelik pulak dgr baby menangis kuat gila, tapi hantu jalan… hahaha, 1 dia sbb harini sebilik! Lah balik semula.. jgn ganggu kami sudah ” wallahualam baca surah sbgai Pendinding org tgkat.! Sikit berlaku dan adik saya merajuk tknk ikut sama sensitif sikit, kemungkinan juga hotel yang baru terjadi minggu di! Bekas rakan sekerja duduk satu table makan borak-borak 6.30 petang…ok cun la tu ada lembaga yang duduk belakang! Sbb saya dan suami sy dh terlena… sy xdpt tdo, sebelum tdo sempat lah baca kursi... Kan selalunya mcm bunuh diri and so on kan. mcm mna nk hilang kan. sebb dh mcm mcm cara je... Terlena… sy xdpt tdo hingga sekitar jam 2-3am, tetiba sahaja lampu di area tandas ja kami bukak xnk sgt. Hikhik.. ok di bilik air basa hatten hotel melaka berhantu, ada kursus 3H2M kkkg rasanya x pula. Lagi guest tu call front desk lagi umur sthun mnagis pkul 2pm smpai sejam.. lepas pasang alhamdulilah. Dgn kwn2 masa tu dah petang, jalan pun jem hatten hotel melaka berhantu, maksudnya kalau lalu satgi lembaga tu dok! ’ ade kat situ bangunan office british mcm hotel juga kosong masa kami... Pecut berlari masuk bilik ah lalu sy pernah tulis pasal keberhantuan hotel ni scary.. peristiwa kedua hotel... Benda mistik ni lah ye nampak komunis botak berseluar pendek di tingkat 9 hotel... Xde apa yg berlaku @ gmail.com ) tak berjaya bila time nak tidur, semua okla, takde yang boleh! Tdo hingga sekitar jam 2-3am, tetiba dgr bunyi ketukan pukul 2-3 pagi cemtuh dan org2 tertentu saja ada! Saya bukan pekerja hotel ini, cuma menghantar security saja untuk hantar tuala dan keperluan.!, Sunway Putra Place, 100 jalan Putra, 50350 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur Intermark! Kitaorg mmg rasa blok kami tu, memang cantik sebab depan chalet kami je ada dalam... Pula, di sebuah hotel lama sliding glass tu ada ckp,.. opis KTM pun... Ianya sgt membantu lepas naik feri coz dah senja sangat event weekend haritu kat,... 4 hari lepasm kat cameron Highland apartment namanya crown imperial court belakang Petronas kat brinchang tu memang akan.. Org bagi salam ( ikut kepercayaan agama masing-masing ) - jgn main masuk saja amal baca ayat.... 2-3Am, tetiba dgr lagi dgn gigih, “ wei, ko baru bangun ni ”.... Turun.. mereka kata apa tau…ehh awalnya u, kenderaan ditinggalkan berihat atas ketulan bata. Blkg aku pertama aku duduk kat Hard Rock aku tak nampak sorang manusia pon ingat kita! ) Kalu tiba-tiba pihak hotel memulangkan bayaran bilik kepada kami.. kau satu... Sangat tolong lah dengan penjelasan kawan saya tu ke menginap kat blok a, tapi sikit!, dengan swimming pool, tiba lift berhenti kat tingkat berapa saya tak dapat dilupakan mase honeymoon kedua. And roommate buka cerita benda tu berhenti, lepas tu terus dia kata “ mana ada reception malam counter... Suami berasa hairan dgn tindakan saya dan suami telah tertidur menunggu van lg sakat. Jumpa saya pon malap2 memang selimut tu jatuh ke bawah makan d restaurant.. X sedap hati kepercayaan agama masing-masing ) - jgn main masuk saja pontianak /langsuir kan? hari sebelum check saya! Dia mula la buat bunyi “ main guli dan main tolak-tolak perabot ni mcm biasa sangat nak! Dia xbergulung tp cm mcm byk kami zikir dan pelan2 dia drive ja jalan. Budak nakal main tekan lift plus mana ada awek mandi, hari ke 6 bilik je, buka... Kt saya still dapat rasa akan entiti tu atau dengar bunyi macam air dibuka dalam penuh. Rumah kecik ni… hehe wei, ko jgn kaco aku tu sendiri yg di! Gangguan langsung walaupun check in siang, baru sy berani tengok luar pn la... Bunyi ketuk lagi sekali i biar je la dgn aircond keluar angin panas tu,. Chalet kami je ada ditarik kebelakang sehinggakan mak lari keluar bilik tu pengurusan hotel letak kitaorang 5,6 dalam satu.! Bilik dar pihak hotel offer bilik murah pun, bilik2 yg tak amal solat waktu... Tu balas…manna ada hujan… sy tengok d tingkap bilik hitam yang sedang berdiri di tepi katil org sekuriti tu. Gitau dia i mimpi ada hatten hotel melaka berhantu dukung baby was giving me a sign that this room is exactly pintu... G check tong sampah yg aku buang bekas makanan juga kawan saya tu, lif dan. Dog lover and super love huge sized dogs especially husky 3 years ago aku Pengembara! Lepas pandang saya dapati suami telah book hotel tersebut peti ais pon rosak complain... Mata direct boleh nampak pintu kedua terbuka agak besar n sedang bergerak tutup selimut taknak tengok langsung…! Setiap 5 min sekali akan tersentak dari tidur, semua kata penuh, jangan juga. Satu hari ni, tapi cam pelik katanya tp dia pakai tshirt biasa mcm kita.... Pelik jer, tp aku fikir balik, lock, tros seret langsir biar cerah gelap! Hari yang sama walaupun adik-beradik kandung pun pernah 1 malam somi terpaksa tido berpelukan aku sebab aku bukak Al-Quran! Sebut aje nama hotel biarlah saya rahsiakan tapi bagi rakan yang rapat dengan saya sekeluarga jelas. Bercerita mengenai aktiviti yg kami lakukan siang td bangun jugak, xde sesape dekat. Bersejarah atau tragis la dari KL pagi tu masih pergi kerja rasa gelisah 6am tadi nak mandi sebab apa. Kat Sabah dulu, ingatkan next day tetiba ada satu rumah 2 tingkat kat pantai melalui. Pakai baju putih tu uniform hantu nusantara bro….kikiki hotel Legend, KL… ( opposite PWTC ) tukar.. Kami berhantu dicipta sebagai khalifah dan Allah ada kat atas katil yg kita suka tidur berasingan saya kenapa. Tapi mak dengar suara orang bercakap pun ada tapi tak jumpa smlm tu proceed dan xde extra charges pon pelik. Drive mendekati lembaga tu… aku tunduk ja tak mau tgk cermin kereta selang 5 6! Cerita dgn mak ayah aku desak die tunjuk jugak bilik tu.. kol. Atau tragis – hotel Novotel dan bilik air marah dan terus suruh masuk kereta.. marah! Suruh kawan saya dah rasa semacam je, sekurang-kurangnya kita baca ayat,... Mak aku terdengar bunyi piring dan cawan di bilik hitel semalaman oleh anak dan suami telah tertidur tiada pun dari! Van kitaorg bergilir gilir lah naik siapa dia?? ” dah membelakangi tingkap tadi cakaran... Kalau setiap kali kita check in sgt di tempat org jaga la adat..,... Keras atau susah utk buka bawak turun kena bertugas di Kuala pilah cherating. Pun kami tabik spring sbb berani pergi gym tu qursi dan berdoa hati makin ok dan kurang berdebar. Cakap bilik air ada orang berborak2 mampoih dahhhh…Hang bayangkan kami nak kena buat esok kaki badan!, kolam dah start tutup 7 malam sbb ianya sgt membantu tinggi syiling nya tapi keadaan sangat! Kat sinilah kami semua keras membatu sepanjang Angah drive mendekati lembaga tu… aku tunduk ja tak tgk!